De bedste Frugt & Grøntsager til slow juice

De bedste Frugt & Grøntsager til slow juice 2017-08-03T15:05:19+00:00

Frugt og Grøntsager til Slow juice

Her finder du næringsværdier og kommentarer til den frugt og grønt vi har mulighed for at komme i nærheden af her i Danmark. Ud fra næringsværdier og kalorier kan du nemt sammensæt dine egne slow juicer  og juice kure.

De bedste Frugt & Grøntsager til slow juice

Hvilke frugter og grøntsager er bedst til saftpresning?

Mens det er et spørgsmål om smag og behag, er der ikke noget diskussion om at disse 15 ingredienser er nogle af de mest “power” fyldte at tilføre din daglige kost. De vil også være specielt gode, hvis du juice-faster eller er på et juicerensningsprogram / detox.

Vi har udvalgt disse listede frugt og grøntsager som de bedste til specielt Juicekure og detox udrensningskure. Valget er hovedsageligt foretaget ud fra deres sundhedsfordele og hvor lette, de er at juice presse.

Bemærk at de ikke er listet i nogen bestemt orden.

Gulerødder

Gulerødder er overraskende (og dejligt) søde, når man presser dem. Du skal slet ikke være bange for dem. Der er for mange gode næringsstoffer inden i til, at du må gå glip af dem. De har et højt indhold af betacaroten, der gør dem gavnlige for huden, hjernen, kræftbekæmpelse, karbeskyttelse, infektionsbekæmpelse og forbedring af immunsystemet. Mange læger mener (og undersøgelser har vist) at de er med til at fjerne putrefaktive bakterier i tyktarmen og hjælper med afskaffelse af parasitter i tarmen. De er meget gode til at blande med mange ingredienser, herunder en af mine favoritter… æbler. Æble-gulerodssaft er en ernæringsbombe og er en af de bedste kombinationer af frugter og grøntsager i en drik.

gode grøntsager til juice kure & detox udrensning

Æbler

Disse frugter, der er spækket med antioxidanter, er blandt de bedste frugter til saftpresning. De bidrager til at reducere kolesterolet, rense fordøjelsessystemet og til at give immunforsvaret et boost. De passer godt sammen med næsten hvilken som helst frugt eller grøntsag (og de mildner eventuel bitter eller stærk juice), hvilket gør dem til en af de mest populære grundingredienser i juice. De er også spækket med næringsstoffer, der bidrager til fordøjelse af fedt.

Tomater

Tomater er populære og er blandt de bedste frugter og grøntsager at presse til saft. De er fantastiske for helbredet. Tomater reducerer risikoen for kræft (især testikelkræft i mænd) og er gode for hjertet på grund af det høje indhold af lycopen. De er nemme at blande med mange grøntsager og smager dejligt. Når de bliver kogt, bliver de syrlige, så hvis du ikke kan lide tomatsovs, skal du ikke gå ud fra, at det vil være det samme med saften. Det er fuldstændig anderledes, når de er rå.

Broccoli

Broccoli er fra familien af korsblomstrede urter. Den er fyldt med antioxidanter og har også en hel del C-vitamin. Hvis du bekymrer dig om kræft i lungerne, tyktarmen eller brystet, skal du få dig noget rå broccoli nogle få gange om ugen. Hvis du ikke kan spise det, kan du presse det til saft, så du ikke kan smage det. Bland det med noget tomatjuice. Det har klorofyl, så det hjælper med at regulere insulin og blodsukker.

Bær

Disse frugter, der er spækket med antioxidanter, er generelt meget sunde. De er antivirale og antibakterielle. Bær er gode for blodet. Blåbær og solbær afhjælper diarre og blærebetændelse. Hindbær er gode for menstruationssmerter. Jordbær har masser af lycopen og hjælper hjertekar systemet. Mens bær ikke er de letteste at presse på listen over de bedste frugter og grøntsager, bør de optræde fast i din juicekur.

Søde kartofler

Ja, de kan presses til saft. De har specielt meget vitamin i form af betacaroten. De er en god kilde til C-vitamin, mangan, kobber, fiber, B6, kalium og jern. Søde kartofler er antiinflammatoriske og kan virkelig hjælpe folk med leddegigt eller andre slags inflammation.

Ananas

Ananas giver juice en fantastisk tropisk smag. De er anti-inflammatoriske, antivirale og antibakterielle. De bidrager til at opløse blodpropper. De indeholder også et fordøjelsesenzym, der hedder bromelin, der er meget vigtigt for, at kroppen kan fordøje protein.

Citrusfrugter

Citrus er blandt de mest populære af de bedste frugter og grøntsager til saftpresning. De indeholder carotenoider, bioflavonoider og læssevis af C-vitamin, som bidrager til at bekæmpe kræft. De sænker blodtrykket og bidrager til at reducere plak i årerne. Citrus er antiviralt, antibakterielt og super lækkert. Det bringer stor smag til næsten enhver saft. Det er vigtigt at sørge for, at dine citrusfrugter ikke plukkes, før de er modne, da de kan være sure, hvis de bliver plukket for tidligt.

Mælkebøtteblade

Ud over deres generelle fordele, som mange bladgrøntsager har, herunder klorofyl, er mælkebøtter specielt gode til udrensning af nyrerne, leveren, galdeblære, tarmen og bugspytkirtlen. De er mildt vanddrivende og hjælper folk med anæmi, diabetes og insulinchok. Foruden disse ting, hjælper det mange mennesker med akne problemer, fordi det hjælper med at fjerne tilstopninger i kroppen. Og ikke nok med det – det har en god mængde calcium, mangan, kalium og jern.

Tranebær

Tranebær forebygger bakteriedannelse i blæren, prostata og nyrerne. De deodoriserer urin. De indeholder mannose, som er det, der hjælper med at afholde urinvejene for at blive betændte. De kan også være med til at forbygge nyresten. De er antivirale og antibiotiske. Fordi de er så sure, skal de kombineres med enten vand eller en anden frugt for at smage godt. Jeg kan godt lide at blande æblesaft eller druesaft i.

Persille

Persille har masser af klorofyl og er fantastisk for blodet. Det giver dig et pift af energi og har antiparasitiske egenskaber. Det hjælper med nyrer og galdesten, renser leveren og understøtter hjertet. Mange siger også, at det har afhjulpet deres leddegigt. Og allersidst bidrager det til at deodorisere kroppen, såvel som din dårlige ånde! Kom det i hvilken som helst juice, men vær mere rundhåndet med det i dine grønne safter, da du nærmest ikke kan smage det, når det er blandet med andre bladgrøntsager.

Papaya

Papaya er øverst på listen over de bedste frugter og grøntsager, når det gælder fordøjelsen. Den indeholder papain, et enzym, der bidrager til nedbrydning af protein. Hvis du har problemer med fordøjelsen, skal du prøve papaya juice hver dag, især efter måltiderne. Der skal ikke meget til, men hvis du kommer hvilken som helst slags mynte i papayasaften, vil det forstærke egenskaberne endnu mere. Papaya bidrager også til at genopfylde kroppens C-vitamin og beskytter mod kræft. Bemærk: Det er ikke nemt at lave Papaya juice i en saftpresser, men det virker fint i blendede drikke og smoothies.

Bladselleri

Bladselleri er fantastisk til at rense fordøjelsessystemet for urinsyre. Så hvis du har problemer med podagra, skal du helt sikkert inkludere bladselleri i din daglige kost. Det er fint til sænke blodtrykket på grund af dets høje kaliumindhold. Hvis du holder på vandet hver dag og er meget oppustet, er bladselleri den vigtigste grøntsag for dig! Dens vanddrivende virkning er effektiv. Hvis du begynder en afgiftningskur, skal du sørge for at bruge bladselleri som fast grundlag for dine safter – dens vanddrivende egenskaber vil bidrage til nemt at fjerne giftstofferne fra kroppen. Der er kalium i toppene, så pres dem også. Det er med til at opveje natrium fra stilken.

Kål

Kål er fantastisk for maven. Hvis du havde eller har problemer med mavesår, er det afgørende, at du presser kål hver dag. Den bekæmper kræft og er fuld af indoler, der hjælper med østrogen balancen og regulerer stofskiftet. Den er fantastisk til afgiftning. Mens kål ikke smager så godt alene, kan smagen nemt skjules af andre, mere lækre frugter og grøntsager.

Meloner

Meloner er fantastisk næringsrige. Mange er desuden naturligt vanddrivende, hvilken gør dem til effektive til udrensning og afgiftning. De har et højt vandindhold, så de er fantastiske til at genhydrere kroppen, især efter træning. Netmeloner er rige på betacaroten (det kan man se på den orange farve) og de er alle sammen antibakterielle.

Hvedegræs

Hvedegræs er en af de fineste bladgrøntsager, der findes. Det gør de syge raske og forbedre antallet af røde blodlegemer, hvilket kan medvirke til at gøre kroppen rask. Det er rigt på indoler, der virker kræftforebyggende. Det stimulerer DNA reparation, neutraliserer de værste frie radikaler (som kaldes superoxider) og beskytter mod kræft. Det indeholder over 20 enzymer, herunder enzymet katalase, nedbryder skadelig brintoverilte i kroppen og afholder det fra at ødelægge cellerne. Hvedegræs er meget næringsrigt og indeholder ting som A-provitamin, klorofyl, kalium og magnesium blandt mange, mange andre. Ifølge adskillige undersøgelser, er det eneste næringsstof, det synes at mangle, D- og B12-vitamin. Folk har brugt hvedegræs til at komme tilbage fra kræft og andre helbredsproblemer med succes. Det er let at dyrke og kan i dag findes i mange forretninger. Bemærk at det ikke er alle juicepressere, der let kan presse hvedegræs.

Herunder kan du finde en omfattende tabel over de grøntsager, bær, frugt og nødder der kan presses og benyttes i forskellige juicer.

Forkortelsen “SV” der findes i højre side af tabellen, står for SLANKE VÆRDI. Således at en højere værdi har en bedre slankeeffekt.

Frugt og Bær (pr 100 gr.)
Kcal Kj Prot. Fedt Kulh. Fiber Calc. SV
Abrikos 45,0 188,0 1,0 0,4 8,9 1,6 14,0 9,0
Ananas 50,0 209,0 0,5 0,1 13,0 1,4 15,0 8,0
Ananaskirsebær 53,0 188,0 1,0 0,7 11,0 4,0 9,0 9,0
Appelsin 47,0 196,0 0,9 0,2 12,0 2,0 40,0 9,0
Avocado 160,0 668,0 2,0 15,0 11,0 6,0 12,0 5,0
Banan 89,0 372,0 1,1 0,3 20,0 2,6 5,0 7,0
Blomme 46,0 192,0 0,7 0,3 11,0 1,5 7,0 9,0
Blåbær 57,0 200,0 0,7 0,3 14,5 2,4 6,0 10,0
Blåbær, vild 62,0 259,0 1,2 0,8 12,3 2,6 13,0 10,0
Brombær 43,0 180,0 1,4 0,5 9,6 5,3 29,0 10,0
Carambol, stjernefr. 31,0 129,0 1,0 0,3 6,7 2,8 3,0 10,0
Citron – uden skal 29,0 121,0 1,1 0,3 9,3 2,8 26,0 10,0
Clementin 47,0 197,0 0,9 0,2 12,0 2,0 30,0 9,0
Daddel – frisk 88,0 368,0 0,9 0,3 22,9 4,0 30,0 7,0
Fersken 39,0 163,0 1,0 0,3 10,0 1,6 6,0 9,0
Figen 74,0 309,0 0,8 0,3 19,0 3,0 35,0 8,0
Granatæble 83,0 347,0 1,7 1,2 18,7 4,0 10,0 8,0
Grapefrugt, rød 42,0 175,0 0,8 0,1 8,4 1,6 22,0 10,0
Guavabær 68,0 284,0 2,6 1,0 14,3 5,4 18,0 8,0
Havtorn 85,0 356,0 0,7 5,0 6,3 6,0 10,0 8,0
Hindbær 52,0 218,0 1,2 0,7 11,9 6,5 25,0 9,0
Hyben 79,0 330,0 0,6 0,5 14,7 6,1 184,0 9,0
Hyldebær 73,0 305,0 0,7 0,5 18,4 7,0 38,0 7,0
Jordbær 39,0 163,0 0,9 0,2 9,3 1,8 16,0 10,0
Kaktusfigen 41,0 172,0 0,7 0,5 9,6 3,6 56,0 9,0
Kirsebær – sur 50,0 209,0 1,0 0,3 12,2 1,6 16,0 9,0
Kirsebær – sød 63,0 263,0 1,1 0,2 16,0 2,1 13,0 8,0
Kiwi 61,0 255,0 1,1 0,5 14,7 3,0 25,0 8,0
Kvæde 57,0 238,0 0,4 0,1 15,3 1,9 11,0 8,0
Lime 30,0 125,0 0,7 0,2 10,5 2,8 33,0 10,0
Litchi 65,0 272,0 0,9 0,2 16,5 1,3 5,0 8,0
Mandarin 53,0 222,0 0,8 0,3 13,3 1,8 37,0 9,0
Mango 60,0 251,0 0,8 0,4 15,0 1,6 11,0 8,0
Melon- Honning 36,0 150,0 0,5 0,1 9,0 0,8 6,0 10,0
Melon- Vandmelon 30,0 125,0 0,6 0,2 7,6 0,8 7,0 10,0
Nektarin 44,0 184,0 1,1 0,3 10,6 0,4 6,0 9,0
Papaya 43,0 180,0 0,5 0,3 10,8 1,7 20,0 9,0
Paradisæble 76,0 317,0 0,4 0,3 20,0 0,6 18,0 8,0
Passionsfrugt 97,0 406,0 2,2 0,7 23,4 10,4 12,0 7,0
Pomelo 38,0 159,0 0,8 0,4 9,6 1,1 16,0 10,0
Pære 57,0 238,0 0,4 0,1 15,2 3,1 9,0 8,0
Ribs 56,0 234,0 1,4 0,2 12,8 4,3 33,0 8,0
Solbær 63,0 264,0 1,4 0,4 15,4 5,2 55,0 7,0
Stikkelsbær 44,0 184,0 0,9 0,6 10,1 3,2 27,0 9,0
Tranebær 46,0 192,0 0,5 0,1 12,0 3,6 8,0 8,0
Tyttebær 44,0 184,0 0,7 0,6 7,0 3,7 25,0 8,0
Vindrue 69,0 289,0 0,7 0,2 18,1 0,9 10,0 7,0
Æble – generelt 52,0 218,0 0,3 0,2 13,8 2,4 6,0 9,0
Grøntsager (pr. 100 gr.)
Kcal Kj Prot. Fedt Kulh. Fiber Calc. SV
Agurk med skræl 15,0 63,0 0,7 0,1 2,1 0,5 16,0 10,0
Artiskok 47,0 196,0 3,3 0,2 10,5 5,4 44,0 10,0
Asparges, grønne 20,0 84,0 2,2 0,1 3,9 2,1 24,0 10,0
Asparges, hvide 25,0 104,0 2,0 0,2 4,9 2,0 17,0 10,0
Aubergine 23,0 96,0 1,1 0,2 5,9 3,0 9,0 10,0
Basilikum 23,0 96,0 3,2 0,6 2,7 1,6 177,0 10,0
Bladbede, sølvbede 19,0 79,0 1,8 0,2 3,7 1,6 51,0 10,0
Bladselleri 16,0 67,0 0,7 0,2 3,0 1,6 40,0 10,0
Blomkål 25,0 104,0 1,9 0,3 5,0 2,0 22,0 10,0
Broccoli 34,0 142,0 2,8 0,4 6,5 2,6 47,0 10,0
Brøndkarse 11,0 46,0 2,3 0,1 1,5 0,5 120,0 10,0
Cayote, Keyote 19,0 79,0 0,8 0,1 4,5 1,7 17,0 10,0
Chili, peber, stærk 40,0 167,0 2,0 0,4 8,8 1,5 14,0 8,0
Fennikel, knold 31,0 129,0 1,2 0,2 7,3 3,1 49,0 10,0
Forårsløg 32,0 134,0 1,8 0,2 7,3 2,6 72,0 10,0
Græskar 26,0 109,0 1,0 0,1 6,6 1,0 21,0 10,0
Grønkål 49,0 205,0 4,3 0,9 8,8 3,6 150,0 10,0
Gulerod 36,0 150,0 0,7 0,1 9,6 7,2 33,0 10,0
Hvidkål 25,0 104,0 1,3 0,1 6,0 2,5 40,0 10,0
Hvidløg 149,0 662,0 6,4 0,5 33,2 2,1 18,0 8,0
Ingefær rod, frisk 46,0 192,0 1,3 0,6 10,3 3,3 27,0 9,0
Jordskok 73,0 305,0 2,1 0,0 17,4 1,6 27,0 9,0
Julesalat 17,0 71,0 0,9 0,1 4,0 3,1 19,0 10,0
Kartoffel, uspecifik 77,0 321,0 2,1 0,1 16,9 2,1 12,0 7,0
Kinakål 16,0 67,0 1,2 0,2 3,2 1,2 42,0 10,0
Kinaradise 18,0 75,0 0,6 0,1 4,2 1,6 27,0 10,0
Knoldselleri 42,0 175,0 1,5 0,3 9,2 1,8 42,0 9,0
Knudekål, glaskål 23,0 96,0 1,7 0,2 3,6 1,8 24,0 10,0
Koriander – hel 26,0 108,0 2,3 0,3 4,5 3,2 61,0 10,0
Kålrabi, kålroe 27,0 113,0 1,7 1,1 6,2 3,6 24,0 10,0
Kørvel, blade og stilk 27,0 113,0 2,8 1,9 2,7 1,8 400,0 10,0
Lucernespirer, Alfalfa 23,0 96,0 4,0 0,7 2,2 1,9 32,0 10,0
Løg 40,0 167,0 1,1 0,3 10,0 1,9 23,0 9,0
Majroe 28,0 117,0 0,9 0,1 6,4 2,0 30,0 10,0
Mælkebøtte, blade 45,0 188,0 2,7 0,7 9,2 3,5 187,0 10,0
Pastinak 71,0 296,0 1,5 0,3 14,0 3,8 33,0 9,0
Peberfrugt, grøn 29,0 121,0 0,9 0,2 5,9 1,8 10,0 10,0
Peberfrugt, rød 31,0 129,0 1,3 0,3 6,2 2,1 7,0 10,0
Peberrod 96,0 401,0 7,7 0,7 11,0 7,5 120,0 8,0
Persille 36,0 150,0 3,0 0,8 7,0 4,1 153,0 10,0
Persillerod 54,0 225,0 2,3 0,6 10,0 4,0 46,0 9,0
Porre 36,0 150,0 1,8 0,3 7,7 2,2 42,0 10,0
Purløg 30,0 125,0 3,3 0,7 4,4 2,5 92,0 10,0
Rabarber 21,0 88,0 0,9 0,3 6,8 3,8 115,0 9,0
Radise 16,0 67,0 0,7 0,1 3,4 1,6 25,0 10,0
Rosenkål 52,0 217,0 4,3 0,6 5,4 4,5 23,0 9,0
Rødbede 43,0 180,0 1,6 0,2 9,6 2,8 25,0 9,0
Salat, egeløv 16,0 67,0 1,4 0,2 2,9 1,6 50,0 10,0
Salat, endivie, escar. 17,0 71,0 1,3 0,2 3,4 3,1 52,0 10,0
Salat, hovedsalat 13,0 54,0 1,3 0,4 4,0 1,3 52,0 10,0
Salat, iceberg 14,0 58,0 0,9 0,1 3,2 1,1 18,0 10,0
Salat, romaine 17,0 71,0 1,2 0,3 3,3 2,1 47,0 10,0
Salat, ærteskud 31,0 129,0 3,7 0,5 4,4 2,4 36,0 10,0
Savoykål 27,0 113,0 2,0 0,1 6,1 3,1 35,0 10,0
Spidskål 24,0 100,0 1,4 0,2 4,9 1,9 35,0 10,0
Spinat 23,0 96,0 2,9 0,4 3,6 2,2 127,0 10,0
Squash, butternut 45,0 188,0 1,0 0,1 11,7 2,0 48,0 9,0
Squash, zucchini 16,0 67,0 1,2 0,2 3,4 1,1 20,0 10,0
Tomat – uspecificeret 18,0 75,0 0,8 0,2 3,9 1,2 10,0 10,0
Yams 118,0 493,0 1,5 0,2 27,6 4,1 17,0 7,0
Frø og Nødder (pr 100 gr.)
Kcal Kj Prot. Fedt Kulh. Fiber Calc. SV
Cashewnød 553,0 2309,0 18,0 43,9 30,2 3.3 37,0 3,0
Hørfrø 535,0 2075,0 18,0 42,2 28,9 27.3 255,0 5,0
Kakaopulver 228,0 952,0 20,0 13,7 57,9 37,0 128,0 6,0
Kastanje 196,0 818,0 1,6 1,3 44,2 6.8 19,0 6,0
Kokosmælk 197,0 822,0 2,0 21,3 2,8 0,0 18,0 3,0
Kokosnød 255,0 1065,0 5,0 33,5 15,0 14,0 14,0 3,0
Macadamia 718,0 2998,0 8,0 75,8 13,8 8.6 85,0 1,0
Mandel 579,0 2417,0 21,2 49,9 21,6 12.5 269,0 4,0
Paranød 660,0 2756,0 14,0 67,1 11,7 7.5 160,0 3,0
Pecannød 691,0 2885,0 9,2 72,0 13,9 9.6 70,0 3,0
Pinjekerner 673,0 2810,0 13,7 68,4 13,1 3.7 16,0 3,0
Pistacienød 560,0 2338,0 20,2 45,3 27,2 10.6 105,0 3,0
Sesamfrø, afsk. 631,0 2634,0 20,5 61,2 11,7 11.6 60,0 2,0
Valnød 667,0 2785,0 15,0 67,9 11,2 6.2 98,0 3,0